dimecres, 9 de gener de 2019

RECICLUS (VERSIÓ ADAPTADA DE VIRUS)

CATALÀ

Bones!
Per les que em seguiu per les xarxes socials, sabeu que m'agraden molt els jocs de taula, intento tenir-los sempre a la feina, xq ens salven de moltes situacions, i a més a més ajuden a desenvolupar i treballar diferents capacitats! Una joia per mi!

Aquesta setmana els joves han començat el projecte, per mi aquesta setmana és com inici de curs al setembre per la majoria de mortals, així que és una setmana plena d'emocions!

El primer dia, per trencar el gel vam jugar a diferents jocs de taula, m'ajuda molt a veure i observar quines dificultats tenen en l'àmbit de discriminació, expressió, comprensió...i fer-ho d'una manera no agressiva, sense que és sentint jutjats o sentin la pressió de passar per una prova escrita tot això us ho explico xq el primer dia, vam estar jugant al virus, és un joc senzill però cal estar concentrat i entendre el significat de cada carta, així i tot, va funcionar molt bé, el van entendre força bé amb la meva ajuda i vam poder estar jugant tranquil·lament.
La veritat és que em vaig sentir satisfeta i vaig pensar que era un bon joc per adaptar!


Així que sense control vaig encendre la maquinària i vaig pensar que com que al mes de febrer al centre treballarem el mes del reciclatge, era una bona opció adaptar el joc del virus al reciclatge!

Dit i fet!

I aquí el teniu! La veritat és que n'estic encantada! Si no teniu el Virus, correu a comprar-lo! Ho podeu fer a Kinuma per exemple!

Pels que no sabeu jugar, us explico una mica com funciona la versió Reciclus que he fet!

En el cas del virus l'objectiu és aconseguir els 4 òrgans.

En aquest cas, cal aconseguir el 4 contenidors.
El groc, verd, blau i marró. En aquest cas, les medicines, són objectes que van al contenidor que toca, per exemple una ampolla de vidre que anirà al contenidor verd.


Els virus, són objectes que no estan al color de contenidor que els pertoca i per tant infecten els contenidors. Les cartes especials, és a dir els tractaments, són quatre cartes diferents amb tractaments diferents. La carta de la planta de reciclatge, on apareix un rellotge fa que el jugador que la tira, deixi sense tirar a tothom durant un torn i torni a tirar ell.

La carta on surt un home escombrant, fa que el jugador pugui obligar a dos jugadors a canviar-se les cartes amb la persona que tinguin a la seva dreta.

La carta del camió de les escombraries, fa que pugui curar un contenidor de cop i volta.

I la carta on surt una xeringa, fa que pugui matar un òrgan directament.També trobareu tres cartes especials, d'òrgans, medicines i tractaments. Són com comodins. Poden servir per a cobrir tots els colors. Si sabeu jugar al Virus, crec que fàcilment podreu jugar amb aquesta versió de reciclatge!
Si ús interessa la podeu descarregar en aquest enllaç!

CASTELLÀ

Buenas!
Para las que me seguís por las redes sociales,me gustan mucho los juegos de mesa, intento tenerlos siempre en el trabajo, xq nos salvan de muchas situaciones, y además ayudan a desarrollar y trabajar diferentes capacidades! Una joya para mí!

Esta semana los jóvenes han empezado el proyecto, para mí esta semana es como inicio de curso en septiembre por la mayoría de mortales, así que es una semana llena de emociones!

El primer día, para romper el hielo jugamos a diferentes juegos de mesa, me ayuda mucho para ver y observar qué dificultades tienen en el ámbito de la discriminación, expresión, comprensión...y hacerlo de una manera no agresiva, sin que se sientan juzgados o sientan la presión de pasar por una prueba escrita todo esto os lo explico xq el primer día, estuvimos jugando al virus, es un juego sencillo pero hay que estar concentrado y entender el significado de cada carta, aun así, funcionó muy bien, lo entendieron bastante bien con mi ayuda y pudimos estar jugando tranquilamente.
La verdad es que me sentí satisfecha y pensé que era un buen juego para adaptar!Así que sin control encendí la maquinaria y pensé que como el mes de febrero en el centro trabajaremos el mes del reciclaje, era una buena opción adaptar el juego del virus al reciclaje!

Dicho y hecho!

Y aquí lo tenéis! La verdad es que estoy encantada! Si no tenéis el Virus, correr a comprarlo! Lo podéis hacer en Kinuma por ejemplo!

Por los que no sabeis jugar, os explico un poco como funciona la versión Reciclus que he hecho!

En el caso del virus el objetivo es conseguir los 4 órganos.

En este caso, hay que conseguir los 4 contenedores.
El amarillo, verde, azul y marrón.En este caso, las medicinas, son objetos que van al contenedor que toca, por ejemplo una botella de vidrio que irá al contenedor verde.Los virus, son objetos que no están al color de contenedor que los corresponde y por tanto infectan los contenedores.


Las cartas especiales, es decir los tratamientos, son cuatro cartas diferentes con tratamientos diferentes.La carta de la planta de reciclaje, donde aparece un reloj hace que el jugador que la tira, deje sin tirar a todo el mundo durante un turno y vuelva a tirar él.

La carta donde sale un hombre barriendo, hace que el jugador pueda obligar a dos jugadores a cambiarse las cartas con la persona que tengan a su derecha.

La carta del camión de la basura, hace que pueda curar un contenedor de repente.

Y la carta donde sale una jeringuilla, hace que pueda matar un órgano directamente.También encontraréis tres cartas especiales, de órganos, medicinas y tratamientos. Son como comodines. Pueden servir para cubrir todos los colores.Si sabeis jugar al Virus, creo que fácilmente podréis jugar con esta versión de reciclaje!

Si os interesa la podéis descargar en este enlace!

7 comentaris:

 1. HOLA!!! FA POCS DIES QUE T'HE DESCOBERT I JA ET SEGUEIXO PER INSTAGRAM. M'ENCANTA EL QUE FAS. GRÀCIES PER COMPARTIR

  ResponSuprimeix
 2. Hola Anna! Si em passes els originals de cada carta ho puc remaquetar tot en mida estàndard, aprofitant 9 cartes per pàgina i amb línies de tall. Què em dius? (mcrzn1@gmail.com)

  ResponSuprimeix
 3. Muchas gracias por compartir. Me encanta lo que haces.

  ResponSuprimeix
 4. Hola Anna, en una xerrada ens van parlar del teu joc. El vens plastificat??
  Gràcies,
  Mireia

  ResponSuprimeix
 5. Muchas gracias por compartir. Me encanta este juego y la manera en que lo has convertido al reciclaje es estupenda. Le daré mucho uso con los alumnos

  ResponSuprimeix