dijous, 12 de novembre de 2020

DRETS DE LA INFÀNCIA

CATALÀ

El pròxim dia 20 de novembre es commemora el dia internacional dels drets de la infància.

En la meva trajectòria personal i professional he treballat molt en aquesta línia i per sort també he pogut gaudir molt de diferents activitats quan era nena enfocada a un dia tan especial com el 20 de novembre.

Si em coneixeu una mica, sabeu que no m'agraden massa els dies en concret i que sóc molt conscient de com és d'important treballar durant tot l'any i en la nostra manera de viure i mirada tot allò que creiem imprescindible per a educar des de la justícia, la llibertat i l'amor.

Tampoc ús faré un gran descobriment si us dic que els drets dels infants es vulneren diàriament en gairebé tots els països del món, ja sabem com funciona això d'escriure les coses en un paper més aviat mullat.

I per altra banda també sóc conscient que els infants tenen deures, però no és l'objectiu d'aquest material.

Aquest és un material força extens, però he decidit que sigui gratuït per assegurar-me que tothom tingui la possibilitat d'accedir a ell.

Us explico en què consisteix el material, en el que trobareu diferents activitats:

- Un pòster amb imatges i 12 drets de la infància

- Els següents dos documents són per a generar un pòster "interactiu"

Heu d'imprimir el pòster amb les definicions de cada dret i retallar els requadres de les imatges per enganxar damunt de la definició.

- La ruleta dels drets! La podeu utilitzar per a reflexionar i debatre! Feu-la girar i converseu sobre el dret escollit.

- Retalleu cada rectangle i enganxeu-lo al rectangle buit de manera que quan ho doblegueu us quedaran com uns petits llibrets. Dibuixeu o escriviu a dins de cada llibret que representa per a vosaltres aquell dret.

- Un flipbook, molt fàcil d'utilitzar! Retalleu totes els rectangles i els grapeu de més petit a més gran. Dins i trobareu la definició del dret i una pregunta a respondre.

- 12 targetes amb diferents preguntes sobre drets de la infància

- Un taulell de joc

- 2 daus amb els diferents drets

- Un joc de memòria per a relacionar la imatge del dret amb la definició

- Unes targetes per a reflexionar sobre que implica cada dret

- 4 insígnies diferents perquè les pugueu pintar i decorar a la vostra manera i on escriureu un lema per a defensar els drets de la infància

- Per últim un retallable rodó on cada infant pot treballar diferents aspectes sobre els drets de la infància

Espero que pugueu gaudir molt d'aquest material, que seguim defensant els drets de la infància, que ells i elles també ho facin i que eduquem en valors!


CASTELLÀ


El próximo día 20 de noviembre se conmemora el día internacional de los derechos de la infancia.

En mi trayectoria personal y profesional he trabajado mucho en esta línea y por suerte también he podido disfrutar mucho de diferentes actividades cuando era niña enfocada en un día tan especial como el 20 de noviembre.

Si me conocéis un poco, sabéis que no me gustan demasiado los días en concreto y que soy muy consciente de cómo es de importante trabajar durante todo el año y en nuestra manera de vivir y mirada todo aquello que creemos imprescindible para educar desde la justicia, la libertad y el amor.

Tampoco os haré un gran descubrimiento si os digo que los derechos de la infancia se vulneran diariamente en casi todos los países del mundo, ya sabemos como funciona esto de escribir las cosas en un papel más bien mojado.

Y por otro lado también soy consciente que los niños tienen deberes, pero no es el objetivo de este material.

Este es un material bastante extenso, pero he decidido que sea gratuito para asegurarme que todo el mundo tenga la posibilidad de acceder a él.

Os explico en que consiste el material, en el que encontraréis diferentes actividades:

- Un póster con imágenes y 12 derechos de la infancia

- Los siguientes dos documentos son para generar un póster "interactivo"

Tenéis que imprimir el póster con las definiciones de cada derecho y recortar los recuadros de las imágenes para pegar encima de la definición.

- La ruleta de los derechos! ¡La podéis utilizar para reflexionar y debatir! Hacedla girar y conversar sobre el derecho escogido.

- Recortar cada rectángulo y enganchadlo al rectángulo vacío de forma que cuando lo dobléis os quedarán como unos pequeños libritos. Dibujar o escribir adentro de cada librito que representa para vosotros aquel derecho.

- Un flipbook, muy fácil de utilizar! Recortáis todos los rectángulos y los grapáis de más pequeño a más grande. Dentro encontraréis la definición del derecho y una pregunta a responder.

- 12 tarjetas con diferentes preguntas sobre derechos de la infancia

- Un tablero de juego

- 2 dados con los diferentes derechos

- Un juego de memoria para relacionar la imagen del derecho con la definición

- Unas tarjetas para reflexionar sobre que implica cada derecho

- 4 insignias diferentes para que las podáis pintar y decorar a vuestra manera y dónde escribiréis un lema para defender los derechos de la infancia

- Por último un recortable redondo donde cada niño y niña puede trabajar diferentes aspectos sobre los derechos de la infancia

¡Espero que podáis disfrutar mucho de este material, que sigamos defendiendo los derechos de la infancia, que ellos y ellas también lo hagan y que eduquemos en valores!

8 comentaris:

 1. Moltes gràcies, molt xulo i molt bona feina.
  Alicia

  ResponSuprimeix
 2. Moltes gràcies per compartir aquest material. Ja hi estic treballant per tenir-lo a punt.

  ResponSuprimeix
 3. Muchas gracias por compartir. Además con un punto de vista añadido que le da mucho valor.

  ResponSuprimeix
 4. Ets una espècie en perill d'extinció! Quina màquina, tú! Moltíssimes gràcies pel material, m'ha encantat!!!

  ResponSuprimeix